BRUNKULSLEJER.jpg
 
fiskesø.jpg
 
kvie sø.jpg
 
Fodboldgolf.jpg
 
steder at spise.jpg
 
karensminde 2.jpg
 
 

Kom helt tæt på løverne

Du kan kombinere overnatning med besøg i Givskud Zoo, Legoland, Lalandia, Kongernes Jelling, Brunkulslejerne eller Karensminde, som alle ligger indenfor 16-25 km, eller tage en dukkert i Kviesø - og slutte af med en delikat pandekage.  
 Fodboldgolf er også en mulighed, vi har to meget forskellige baner i nærheden. Eller du kan tage fiskestangen med og bruge åen eller en af fiskesøerne i nærheden.

I Givskud Zoo kan du opleve mange forskellige dyr. Som det eneste sted i Danmark kan du opleve gorillaer, se den meget sjældne afrikanske bongo-antilope eller møde de kæmpe store oddere. - Og selvfølgelig den store LØVEFLOK. Læs mere.

LEGOLAND behøver vist ikke meget introduktion, for Legoland er Danmarks mest kendte og elskede forlystelsespark blandt børnefamilier og børn i alle aldre. Her er masser af action, fart og sjov. Læs mere.

Lalandia, Billund: Man kan godt bo fredeligt ude på landet, og tage en afstikker til Aquadome og de skønne arkader i Lalandia. Læs mere.   

Kongernes Jelling: Kongernes Jelling er på Unesco's Verdensarv liste. Det er et oplevelsescenter, der hører under Nationalmuseet, som har gjort adgangen ganske gratis. Læg vejen forbi og bliv imponeret. Se mere her.

Brunkulslejerne er historiske for området, hvor der blev gravet intensivt omkring tiden for 2. verdenskrig. Du kan besøge et museum i Søby, eller blot køre rundt og stoppe ved de markante søer m.v. og læse informationstavlerne. Se mere her.

Kvie Sø: Badesø og pandekager. Kvie sø er ligger ca 30 km væk, og ikke den nærmeste badesø, men den ældste. Badesøen blev udflugtsmål tilbage i 1930'erne, havde storhedstid i 1960'erne, og er stadig et besøg værd. Der er sandstrand, legeplads og hjertesti vejen rundt. Den gamle pavillon er blevet til en hyggelig familierestaurant med speciale i hollandske madpandekager og belgiske øl. Se mere her.

Fodboldgolf: Vælg mellem Brande Fodboldgolf og Filskov Kro Fodboldgolf. Det er lige i nærheden, og alle kan være med.

Se mere om Brande Fodboldgolf her. 

Se mere om Filskov Fodboldgolf her.

Fiskesøer: Faktisk er der ikke langt til f.eks. Skjern Å, men en fiskesø kan også være god. Blåhøj Fiskesø er nærmest, men der er ikke meget længere til Filskov Fiskesø. Prøv det et par timer.      Find fiskesøer her.

Turistkontorer for flere ideer:

 - Brande: gavlmalerier, street art og meget andet: Link til Brande turistkontor.  

 - Billund turistkontor:   Link til Billund turistkontor. 

 - Herning turistkontor:  Se mere her.